Tandheelkunde met laser

Tandheelkunde met laser

HOMEPAGE   Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening

 

Tandheelkunde met laser. Wij werken voor bepaalde behandelingen met een laser. Met de laser kunnen wij heel nauwkeurig en steriel werken. Doordat de laser heel fijn is, zal de genezing na afloop heel mooi zijn. De behandeling is veel minder invasief dan de huidige technieken. Hieronder staan enkele toepassingen van de laser en voor welke behandelingen wij de laser gebruiken.

Lasertechniek in tandheelkunde!

Kort overzicht van de laserwerking

Een laser is een instrument dat (elektromagnetische) straling uitzendt. Na absorptie wordt het effect van deze straling merkbaar en werkzaam. Of een stof (bijvoorbeeld oraal weefsel) de laserstraling absorbeert, hangt af van de door de laser uitgezonden golflengte. In principe kunnen lasers worden vervaardigd van elk denkbare golflengte. De klinische keuze voor een lasertype is afhankelijk van het doel dat men wil bereiken. Om bijvoorbeeld bloedingen te stoppen zal een laser met een golflengte die wordt geabsorbeerd door (bloed)pigment worden gebruikt. Dergelijke lasers worden coagulatielasers genoemd. Gedurende het absorptieproces komt hitte vrij, omdat vrijwel alle laserenergie in warmte wordt omgezet. Hierdoor komt de coagulatie tot stand. De effectieve dosis van een dergelijke laser hangt verder af van de uitgestraalde energie en de aard van de toegediende (puls)frequentie.

Hier in het praktijk word de laser vaak gebruik bij een parodontische behandeling.

Met een dergelijk systeem kan in principe een diepe pocket volledig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, zonder dat een opklap noodzakelijk is. De autopilot die de laser stuurt, wordt geactiveerd door de mate van fluorescentie. In dit geval regelt het fluorescerende tandsteen zelf de activatie van de laser, waardoor het tandsteen wordt verwijderd. Gezond wortelweefsel, het wortelcement, wordt door deze techniek gespaard.

Voordelen van het gebruik van de laser 

Het orale weefsel wordt door het werken met lasers op een geheel andere wijze belast dan bij gebruik van een boor of een mes. Lasers kunnen op een afstand van 1.000 micron bacteriën in het dentine volledig vernietigen, zonder dit dentine aan te tasten. Lasers kunnen watermoleculen met hoge snelheid tegen hard weefsel laten botsen waardoor, naast het volledig verwijderen van débris bijvoorbeeld in geprepareerde wortelkanalen, ook preparatie van glazuur en dentine mogelijk is.

 

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Dental Clinic Curacao. Tel: + 5999 - 7242324

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening