Myobrace

Myobrace

HOMEPAGE     Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening

 

Sinds 1989 ontwikkelt Myofunctional Research Co (MRC) beugels welke een meer effectieve optie zijn voor opgroeiende kinderen met orthodontische problemen. De beugels zijn niet alleen ontworpen om tanden recht te zetten, maar behandelen ook de onderliggende oorzaken van scheve tanden door verkeerde mondgewoonten zoals mondademen, tongpersen en verkeerde slikgewoontes te corrigeren.

In tegenstelling tot onze traditionele orthodontiebehandelingen, is het belangrijkste doel van MRC om rechte tanden te krijgen, vaak zonder de noodzaak van een vaste beugel of retentie. Het behandelen van de oorzaken van scheve tanden verbetert de algehele gezondheid.  

Myobrace for juniors

Leeftijdsgroepen

Tussen de leeftijd van 2 en 5 jaar groeien kinderen hard en kunnen de eerste tekenen van een incorrecte kaakstand en niet goed uitgelijnde tanden zichtbaar worden. Onderzoek wijst uit dat deze problemen blijven bestaan in de ontwikkeling van het gebit en orthodontische problemen duidelijker worden als het permanente gebit zich ontwikkelt. Gewoonten zoals duimzuigen, langdurig speengebruik (fopspeen), tongpersen en mondademen zijn de grootste oorzaken van scheve tanden en onderontwikkelde kaken. Deze gewoonten kunnen gecorrigeerd worden om de noodzaak voor complexe orthodontiebehandelingen te voorkomen wanneer alle permanente tanden door zijn.   

 We kunnen de myobrace onderverdelen in 4 leeftijdsgroepen:
– de allerkleinsten: leeftijd 3-5 jaar (myobrace for juniors)
– kinderen: leeftijd 5-10 jaar (myobrace for kids)
– tieners: leeftijd 10-15 jaar (myobrace for teens)
– volwassenen: leeftijd vanaf 15 jaar (myobrace for adults)

Onderhoud/Voeding

 Poets na het dragen van de myobrace deze zorgvuldig met de tandenborstel en tandpasta, spoel deze daarna goed af en berg hem op in het beugelbakje. Gebruik nooit heet of kokend water, hierdoor smelt de beugel. 

Wanneer de myobrace kapot gaat, of bij het ontstaan van blaartjes, drukplekken en aanhoudende pijn is het belangrijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak

Myobrace voor tieners

Op de leeftijd van 9-12 jaar krijgen kinderen de laatste permanente tanden. Scheve tanden en ontwikkelingsproblemen van de kaken kunnen erger worden als het volwassen gebit/gezicht zich ontwikkelt. Gewoonten zoals mondademen en verkeerde lip- en tongfunctie zijn de grootste oorzaak van scheve tanden. Indien deze gewoonten aanhouden in het permanente gebit, heeft dit in het algemeen een complexe orthodontiebehandeling tot gevolg. Dit is niet de oplossing, aangezien een vaste beugel en het trekken van tanden deze oorzaken niet oplossen en deze gewoonten het best op een zo jong mogelijke leeftijd behandeld moeten worden. Het is nog steeds mogelijk om deze verkeerde gewoonten te behandelen en tegelijkertijd de doorkomende tanden uit te lijnen, zodat zij zich in hun natuurlijke positie kunnen ontwikkelen. Bij de myobrace for teens kan er in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van een boogverbreder (bent wire system). Het bent wire system bestaat uit 2 banden met een metalen stangetje dat in de bovenkaak bij het gehemelte wordt bevestigd. Het is van groot belang dat bij het bent wire system de trainer goed gedragen wordt.

Myobrace voor kinderen

Op de leeftijd van 6-10 jaar krijgen kinderen hun eerste permanente tanden. In deze fase kunnen de tanden al scheef gaan groeien en kaken zich niet goed ontwikkelen. Gewoonten zoals mondademen en verkeerde lip- en tongfunctie zijn de grootste oorzaak van scheve tanden en onderontwikkelde kaken. Onderzoek wijst uit dat, indien deze problemen blijven bestaan in het permanente gebit, dit vaak complexe orthodontische behandelingen tot gevolg heeft. Beugels en het trekken van tanden/kiezen lossen deze problemen niet op en deze gewoonten dienen het best op een zo jong mogelijke leeftijd behandeld te worden. Zo gauw de oorzaken gecorrigeerd zijn, zal de natuurlijke groei en rechtstand van de tanden plaatsvinden. Bij de myobrace for kids kan er in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van een boogverbreder (bent wire system). Het bent wire system bestaat uit 2 banden met een metalen stangetje dat in de bovenkaak bij het gehemelte wordt bevestigd. Het is van groot belang dat bij het bent wire system de trainer goed gedragen wordt.

 

Myobrace voor volwassenen

Veel volwassenen hebben een beugel gehad, maar hun tanden gaan vaak weer terug naar hun oude positie (relapse). De meerderheid van de volwassenen wil geen vaste beugel. Gewoonten zoals mondademen en verkeerd slikken zijn de grootste oorzaak van scheve tanden. Onderzoek wijst uit dat na de leeftijd van ongeveer 15 jaar, wanneer het permanente gebit aanwezig is en de kaken gestopt zijn met groeien, het bot rondom de tanden harder is. In traditionele orthodontiebehandelingen bij volwassenen kunnen al deze factoren bijdragen aan minder stabiele resultaten en er zijn waarschijnlijk langdurige of permanente retentie nodig, als deze verkeerde mondgewoonten niet gecorrigeerd worden. Bij de myobrace for adults kan er in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van een boogverbreder (bent wire system). Het bent wire system bestaat uit 2 banden met een metalen stangetje dat in de bovenkaak bij het gehemelte wordt bevestigd. Het is van groot belang dat bij het bent wire system de trainer goed gedragen wordt.

 

 

Bel Dental Clinic Curacao voor meer info: 005999 - 7242324

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Dental Clinic Curacao. Tel: + 5999 - 7242324

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening