Tanden Poetsen

Tanden Poetsen

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening

 

Tandenstokers kun je gebruiken om de ruimte tussen jouw tanden en kiezen schoon te maken. Zo houd je tanden, kiezen en tandvlees gezond. Er zijn verschillende soorten tandenstokers. Jouw tandarts kan je vertellen welke tandenstoker voor jou het beste is.

 

Tandenstokers voor de tussenruimte

Met een goede mondhygiëne houd je tanden, kiezen en tandvlees gezond. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Maar met een tandenborstel alleen kun je de ruimte tussen tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Daarvoor kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken. Bijvoorbeeld tandenstokers.

Welke tandenstoker is geschikt?

De tussenruimten tussen de tanden en kiezen zijn bij de meeste volwassenen geschikt voor het gebruik van tandenstokers. Een goede tandenstoker is van hout, driehoekig van vorm met een platte kant en loopt toe in een punt. Ze kunnen verschillen in dikte. Bij grotere tussenruimten kun je dikkere stokers gebruiken. Bij smallere tussenruimten kies je een dunne variant. Overleg met jouw tandarts of mondhygiënist over het formaat.

  

Bel Dental Clinic Curacao voor meer info: 005999 - 7242324

 

Dental Clinic Curacao Schottegatweg Oost 38 Tel: + 5999 7242324  info@dccuracao.com 

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Dental Clinic Curacao. Tel: + 5999 7242324

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening

 

 

 

Bloedend tandvlees door tandenstokers

In het begin is het gebruik van tandenstokers soms moeilijk en pijnlijk. Het tandvlees gaat dan gemakkelijk bloeden omdat het nog ontstoken is. Wanneer je dagelijks tandenstokers gebruikt, verdwijnt de ontsteking en dus ook het bloeden. Bovendien wordt het gebruik minder pijnlijk. Bloedend tandvlees kan ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek.

Andere middelen voor reiniging tussen de tanden

Tandenstokers zijn niet voor iedereen geschikt. Als jouw tanden en kiezen heel dicht op elkaar staan, kun je beter flossdraad gebruiken. Staan jouw tanden en kiezen juist ver uit elkaar, dan zijn ragers of interdentaalborsteltjes meer geschikt. Jouw tandarts kan je hierin adviseren.

 

Heeft u vragen?  Vul dan onderstaand formulier in.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wilt u rechtstreeks contact dan kunt u ons bellen.