Orthondontie

Orthondontie

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening

 

Orthondontie

Orthodontie is het corrigeren en optimaliseren van de stand van het gebit. Dat is nuttig, want een regelmatig gebit maakt meer kans om gezond te blijven en zorgt dat iemand goed kan bijten, kauwen en praten. Een symmetrisch gebit met rechte tanden is bovendien een mooi gezicht. Ook dat is een goede reden om iets aan de stand van tanden en kiezen te doen. Want wie wil er nu niet een lach voor het leven?

Om de stand van tanden en kiezen te veranderen maakt de orthodontist van beugels. 

Voor wie is de orthodontist?

De beste leeftijd voor orthodontie is tussen de tien en vijftien jaar. Op die leeftijd kan de groei van de kaak nog beïnvloed worden en kan er gebruik worden gemaakt van de ruimte die tijdens het wisselen vrijkomt. Maar ook bij volwassenen kan een beugel nog het gewenste resultaat opleveren.

Of behandeling mogelijk is, hangt vooral af van de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees, het omgevende bot en weefsel. Neem contact op met jouw eigen Tandarts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw persoonlijke situatie.

Beugel kapot of pijn klachten?

Na het plaatsen van elke beugel is het heel normaal dat je daar last van hebt. Meestal valt het echter wel mee en gaat het na enkele dagen vanzelf over.

Na het plaatsen van een uitneembare beugel gaat de eventuele pijn vaak ook na een paar dagen wel over. Het uitlaten, als de beugel pijn doet, zal die
periode echter alleen maar verlengen i.p.v. verkorten. Als de beugel drukt op het tandvlees is het uiteraard wel verstandig om contact met ons op te nemen zodat we het probleem kunnen verhelpen. Wanneer dit ‘s avonds of in het weekend gebeurt dan mag je de beugel uitdoen tot de eerstvolgende werkdag.

Na het plaatsen van een vaste beugel kan het ook de eerste paar dagen gevoelig zijn, maar hier moet je ook weer even aan wennen. Wanneer er bij de vaste beugel iets scherp is of iets prikt dan kunt je contact met ons opnemen om dit te verhelpen. Wij hebben eventueel een doosje was om het te verzachten.

Hieronder staan tips voor het geval je ‘s avonds, in het weekend of tijdens de vakantie een probleem met je beugel krijgt. Kijk eerst even goed wat de oorzaak van het probleem is en wat je hier dan mee moet doen. Neem eventueel contact met ons op

Een losse (uitneembare) beugel is kapot of doet pijn.
Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.

Een losse (uitneembare) beugel is kapot maar je kunt hem nog dragen.
Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.

Een losse (uitneembare) beugel drukt op het tandvlees.
Laat de beugel uit als je deze niet kunt dragen en bel voor een afspraak.

Er is een bandje los van de buitenbeugel.
Laat het bandje om de kies zitten of plaats deze terug. Maak zo snel mogelijk een afspraak met ons om de beugel te repareren. Laat de beugel uit.

Er is een bracket (plaatje) los van de vaste beugel.
Wanneer je er geen last van hebt dan kan je het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als je er wel last van hebt probeer deze dan voorzichtig zelf te verwijderen. Bel voor een reparatie afspraak.

Er prikt iets van de vaste beugel bijv. de boog (draad).
Bellen voor een nieuwe afspraak om de klacht te verhelpen. Tot die tijd kun je er een bolletje was op doen. In het uiterste geval mag je het met een schaartje of nagelknippertje afknippen. Wanneer dit niet lukt en het is weekend of vakantie dan kun je dit eventueel bij de dienstdoende tandarts laten verhelpen.

De draad is uit het achterste bandje of bracket geschoten.
Probeer dit met een pincet voorzichtig terug te plaatsen. Lukt dit niet dan bellen voor een afspraak.

Er is een elastiek of kettingelastiek losgegaan.
Even bellen voor een nieuwe afspraak.

Draadje achter de tanden zit los of prikt.
Even bellen voor een reparatie afspraak. Wanneer er iets scherp is probeer er dan zelf iets aan de doen bijv. afknippen. Bel voor een reparatie afspraak.

 

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Dental Clinic Curacao. Tel: + 5999 - 7242324

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening