• Green Queen Gardening Curacao 

Green Queen Gardening Curacao

 

 
 
 

GENIETEN VAN VASTE PLANTEN IN POTTEN

De meeste vaste planten groeien uitstekend in een pot. Bovendien komen ze elk jaar weer terug, zodat je er heel lang van kunt genieten zonder steeds te moeten verpotten. Met sterke en lang bloeiende soorten zoals de ooievaarsbek (Geranium ‘Rozanne’), zonnehoed (Rudbeckia fulgida), kattekruid (Nepeta) of vetkruid (Sedum spectabile) kun je terras genieten van een bloemenzee. Beplant een fraaie pot met één soort en maak een duidelijke keuze wat betreft maat, stijl en kleur. Enkele mooie, grote potten die goed aansluiten bij de stijl van jouw terras geven meer effect dan een willekeurige collectie kleine potjes. In een ruime pot is het ook mogelijk een ‘miniborder’ met vaste planten te maken. Combineer verschillende soorten met elkaar, zo komen ze nog mooier tot hun recht.

VASTE PLANTEN VOOR IN DE ZON

Heb je een zonnige tuin? In de volle zon bloeien namelijk de mooiste vaste planten. Er is keuze uit honderden verschillende vaste planten, ze zijn prachtig om te combineren in de border. Maar hoe doe je dat nu, een border in de volle zon aanplanten met vaste planten?

VASTE PLANTEN GENIETEN IN DE VOLLE ZON

Wat is nu precies ‘volle zon’? Als er minstens vijf uur per dag zon schijnt spreken we van volle zon in de tuin. De meeste vaste planten die je bij het tuincentrum vindt houden erg van de zon. Het zijn rijk bloeiende soorten, prachtig om perken en vakken mee te vullen of om in grote groepen als bodembedekker toe te passen. Maar ook in potten en bakken of de border doen vaste planten het fantastisch in de zon. Met een mix van vaste planten geniet je van van een kleurenspektakel in de tuin. De meeste bloemen van vaste planten die in de zon staan zijn bovendien heel aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

 

COMBINATIE VASTE PLANTEN IN DE ZON ONTWERPEN

Een combinatie van verschillende vaste planten vormt de basis voor een border in de zon. Wil je een afwisselende en kleurige border? Maak dan vooraf een ontwerp. In het ontwerp kun je fraaie combinaties bedenken met vaste planten die van de zon houden, en daarbij rekening houden met de bloeitijd, de kleur en de hoogte van de vaste planten. Maak in de border drie rijen. Plaats de lage soorten vaste planten langs de rand, middelhoge soorten in het midden en de hoge vaste planten achteraan. Zo weet je zeker dat alle bloemen goed te zien zijn. Zorg voor een levendig kleurenspel van vaste planten in de border door enkele contrasterende kleuren te gebruiken. Vergeet niet om een paar fraaie bladplanten toe te voegen, ze vormen de basis van de plantencompositie.

 

 

SOORTEN VASTE PLANTEN IN DE ZON

Het is onmogelijk om een complete lijst van vaste planten voor de volle zon samen te stellen, er zijn zoveel mooie soorten! Kijk bij ‘zoek jouw vaste plant’ en ontdek welke vaste planten massa’s aan bloemen geven in de volle zon. Toppers van zonaanbiddende vaste planten zijn rode zonnehoed (Echinacea), brandende liefde (Lychnis chalcedonica), zonnekruid (Helenium), zonnehoed (Rudbeckia), vlambloem (Phlox), klokjesbloem (Campanula) en riddersporen (Delphinium).

 

Een ruime keuze aan bloempotten en plantenbakken

Bloempotten en plantenbakken bestaan in alle mogelijke vormen, formaten en materialen. Van heel kleine bloempotjes voor het kweken van jonge plantjes tot heel grote potten of kuipen waarin zelfs bomen passen.

Vierkante, ronde, ovale, hoge of lage bloempotten en plantenschalen, bloempotten om te hangen, design bloempotten met ingebouwde verlichting, bloempotten en plantenbakken in aardewerk, zink, hout, cement, kunststof, enz. Het aanbod is nagenoeg oneindig.

Bij Green Queen Gardening Curacao vind je steeds een ruime keuze aan alle mogelijk bloempotten en plantenbakken voor binnen en buiten. Kom gerust een kijkje nemen en kies de bloempotten en plantenbakken die het best passen bij jouw tuin of terras.

Projecten/ Foto Gallery ►

Terracotta bloempotten en plantenbakken in gebakken aardewerk

Klassieke bloempotten in aardewerk worden zowel machinaal als manueel gemaakt. De machinaal geproduceerde terracottapotten die je bij Green Queen Gardening vindt, zijn  van uitstekende kwaliteit en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen.

Afhankelijk van de gebruikte kleisoorten of kleimengelingen, eventuele toevoegingen van zand of ijzer, de baktijd en baktemperatuur of bijkomende behandelingen gaat de kleur van de terracottapotten verschillen, van mokka-kleurig, over lichtrood, tot eerder donkerbruin of zelfs lichtgrijs.

Manueel vervaardigde terracottapotten vertonen vaak kleine oneffenheden en kleurnuances die net zo typisch zijn voor handwerk. Het zijn vooral de zogenaamde Toscaanse terracottapotten die uw tuin of terras meteen een zuiders tintje geven.

Heel belangrijk bij terracottapotten is het aantal dagen dat ze gebakken worden en de temperatuur waarbij dit gebeurt. Een traditioneel bakproces kan 4 tot 10 dagen in beslag nemen met temperaturen in de ovens die schommelen tussen 1.000 en 1.250 °C. Het bakproces bepaalt mee de hardheid van het aardewerk en de vorstbestendigheid van de terracottapot.

Heeft u vragen?  Vul dan onderstaand formulier in.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wilt u rechtstreeks contact dan kunt u ons bellen.

 

 

Rooi Santu naast 298 Willemstad

 +599 9 747 5667