KLEIN CURACAO BOOT TOCHT BOAT TRIPS KLEIN CURACAO | KLEIN CURACAO BOAT TOURS

KLEIN CURACAO BOAT TRIP

KLEIN CURACAO BOAT TRIP

Klein Curacao Fun. Deze Klein Curacao Boat trip touroperator biedt de goedkoopste -maar zeer complete- Klein Curacao dagtrip aan en vaart 4x per week naar dit bounty eiland. Deze klein Curacao  boottocht is een volledig verzorgde dag naar het eiland Klein Curacao. Dit is de perfecte trip als kleinschaligheid je aanspreekt. Met een groep van maximaal 25 personen aan boord reis je comfortabel en ontspannen naar Klein Curacao. Wanneer je aan boord komt start je met een heerlijk ontbijt en koffie of thee. De boot brengt je in ongeveer 1.5 uur naar Klein Curacao. Bij aankomst kun je direct het water testen!
KLEIN CURACAO MET DE BONDIA.FUN

KLEIN CURACAO MET DE BONDIA.FUN

  • Een lekker ontbijt in de ochtend
  • BBQ-lunch met spareribs, kip, broodjes, diverse salades en tropisch fruit
  • Open bar met frisdrank, water, fruit-punch, rosé, bier, witte wijn, rum, vodka en rumpunch
  • Gebruik van snorkel materiaal en matten
  • Toilet aan boord
  • Voor een kleine meerprijs word je opgehaald en teruggebracht naar je hotel.
  • Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op volwassene prijs
BOAT TRIPS KLEIN CURACAO

BOAT TRIPS KLEIN CURACAO

Ontdek het onbewoonde eiland Klein Curacao, met haar hagelwitte stranden, turquoise blauwe water en zeeschildpadden, het is absoluut een plek die u gezien moet hebben.
U kunt Elke dag mee varen naar Klein Curacao

Ontdek het onbewoonde eiland Klein Curacao, met haar hagelwitte stranden, turquoise blauwe water en zeeschildpadden, het is absoluut een plek die u gezien moet hebben.

Iedere maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u mee varen naar Klein Curacao. Bij het boarden in de vissershaven aan de Caracasbaai wordt U ontvangen met een ontbijt, koffie en thee.

Daarna varen we in anderhalf uur naar Klein Curacao. Rond 12:30 kunt U genieten van een heerlijke uitgebreide BBQ-lunch met verschillende salades en fruit. De bar is geopend vanaf het moment dat u aan boord gaat, voor non-alcoholische drankjes en vanaf 12:00 met alcoholische dranken : bier, wijn, rum en vodka.

Aan boord kunt u heerlijk relaxen op onze zachte banken. Eenmaal aangekomen op Klein Curacao, kunt u de historische vuurtoren bezoeken en het oude, verroeste wrak bezichtigen en natuurlijk zwemmen met zeeschildpadden. U kunt natuurlijk ook aan boord blijven en onderuit gezakt genieten van al het heerlijks om u heen. Natuurlijk zijn duikers ook van harte welkom. Als u wilt duiken op Klein Curacao, laat ons dit weten bij uw boeking. Duikmateriaal is niet inbegrepen maar hier kan voor gezorgd worden .

Max.Pass. 30.

Boarding bij Vissershaven, Caracasbaai om 8 AM Terugkomst om 5 PM Prijs: € 84 Inclusief: ontbijt met broodjes, koffie en thee, een heerlijke BBQ lunch, met salades en fruit, Open bar met softdrinks, bier, wijn, vodka, rum, Snorkelmaskers en vesten gratis te gebruiken

Wat U moet meenemen :

Zwemspullen, zonnebrandcreme en handdoek. Indien voorradig tegen betaling te verkrijgen : zonnebrandcreme en handdoeken.

Als je naar Curaçao op vakantie gaat, móet je ook echt een boottocht naar Klein Curaçao maken. Dit onbewoonde eilandje met witte strand en perfect blauwe zee mag je niet missen. Meer tropisch vakantie-gevoel dan op Klein Curaçao zul je niet vinden. Maar hoe kom je er? Geniet van een privé-reis aan boord van de Breeze Boatrips Curacao. ►

 

BOUNTY ADVENTURES CURACAO

Welcome at Irie Tours, Curaçao ► 

Vaar mee op de Jonalisa naar Klein Curaçao, het paradijs eiland met azuurblauw water, een hagelwit strand en zeeschildpadden! 

LEKKER ZEILEN, SNORKELEN, ZONNEN, GOEDE SERVICE, VRIENDELIJKE CREW & HEERLIJK ETEN EN DRINKEN

Wanneer u 's ochtends aan boord komt staat er een lekker ontbijt met kofie en thee klaar. De reis naar Klein Curaçaoduurt ongeveer anderhalf uur. Eenmaal aangekomen heeft u alle gelegenheid om het eiland te verkennen, te snorkelen met zeeschildpadden of heerlijk te zonnen.

Terwijl u optimaal aan het genieten bent van het Bounty paradijs is de crew aan boord bezig met het bereiden van een overheelrijke BBQ lunch die tegen het middag uur op de Jonalisa wordt geserveerd. Na de lunch is er nog alle tijd om terug naar het eiland te gaan.

Op de weg terug naar Curaçao worden de zeilen gehesen om heerlijk ontspannen terug te varen onder het genot van een heerlijk drankje.Nog nooit was een trip naar Klein Curaçao zo leuk!

De catamaran is voorzien van een toilet, lounge netten, muziek en een open bar.

Vertrek 07:30uur / terug 17:00uur. Deze trip is ook zeer geschikt voor duikers. Optioneel pick-up / return service voor $ 9 p.p.

Vaar mee op de Jonalisa voor, onze dagelijkse super trip naar Klein Curaçao, het beste dat Curaçao heeft te bieden!

Bounty Adventures’ trips are out of this world!  BOOK NOW ►

Geschiedenis Klein Curacao. Het is niet exact bekend wanneer Klein Curacao voor het eerst is ontdekt. Officieel werd het eiland pas in 1871 op de kaart gezet door John Godden, een Engelse mijningenieur. John Godden ontdekte dat er veel fosfaat aanwezig was op het eiland, achter gelaten door alle vogels die Klein Curacao gebruikte als broedplaats. Fosfaat was indertijd een zeer gewild product en werd onder andere gebruikt in Europa als toevoeging voor veevoer en kunstmest.

In vijftien jaar tijd werd er ruim negentig ton aan fosfaat gewonnen en geëxporteerd naar Europa. Door de fosfaatwinning veranderde het landschap van Klein Curacao en ontstond een dor en kaal onbewoond eiland. Door een herbebossingsproject van Carmabi is er nu weer wat groen her en der te ontdekken.

Vervolg geschiedenis Klein Curacao. In de zeventiende en achttiende eeuw is het eiland gebruikt door de West-Indische Compagnie als quarantaine eiland voor slaven. Voordat de slaven aan wal werden gebracht op Curacao werden de zieke slaven in quarantaine geplaatst op Klein Curacao. Diegene die het niet overleefden werden op het eiland begraven.

Klein Curacao heeft, net als Curacao, weinig last van orkanen. Helaas zijn er in de geschiedenis wel enkele orkanen geweest die op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. De eerste was de orkaan in 1877. Deze orkaan verwoestte de eerste vuurtoren van het eiland. Hierop werd besloten om een nieuwe vuurtoren – de vuurtoren die er nu nog staat – in het midden van het eiland te bouwen.

Het eiland is, met haar mooie witte strand, een bekende nestplaats van schildpadden. Elk jaar komen zeeschildpadden, die geboren zijn op Klein Curacao, terug naar hun geboortestrand om hun soort voort te zetten. Je hebt tijdens het snorkelen dus een reële kans om schildpadden te zien zwemmen.

Vuurtoren geschiedenis Klein Curacao. Vanwege de noordoostenwind en enorm sterke stromingen die rond het eiland kunnen voorkomen ontstond in de negentiende eeuw al de wens om een vuurtoren op het eiland te bouwen. In 1849 werd de Prins Hendrik vuurtoren op Klein Curacao gerealiseerd. Heel lang heeft de scheepsvaart hier geen plezier van gehad want alhoewel orkanen in deze regio niet vaak voorkomen werd tijdens een orkaan in 1877 de vuurtoren helemaal verwoest. Vanwege het belang voor de scheepsvaart werd de Klein Curacao vuurtoren in 1877 direct herbouwd. Nadat de Klein Curacao vuurtoren in 1913 nogmaals is herbouwd is sindsdien het verval begonnen en is de monumentale ruïne ontstaan zoals we deze vandaag de dag kennen. Voor de veiligheid van de scheepsvaart is in 2008 is de Klein Curacao vuurtoren voorzien van een led-baken wat wordt gevoed door zonne-energie. Deze ledlampen knipperen twee keer om de 15 seconden.

In 2017 is er een start gemaakt met de totale renovatie van de Klein Curacao vuurtoren. Inmiddels heeft fase 1 plaatsgevonden en is het dak vernieuwd en zijn er nieuwe dakpannen geplaatst. Ook is de tussenvloer helemaal vernieuwd. Fase 2 zal dit jaar aanvangen. De vuurtoren is overheidseigendom en het doel is om de vuurtoren in volle ere te herstellen. De Klein Curacao vuurtoren is een van de vele bezienswaardigheden op het kleine bounty eiland. De afstand van het strand naar de vuurtoren is prima beloopbaar.

Scheepswrak geschiedenis Klein Curacao. Vanwege de noordoostenwind en enorm sterke stromingen die rond het eiland voorkomen zijn er diverse schepen aan aan land gelopen. De meest bekende is de olie tanker die in de jaren ’80 is gestrand, genaamd de Maria Bianca Guidesman. Het ondertussen roestige wrak heeft zijn laatste rustplaats op Klein Curacao en verdwijnt heel langzaam door de invloed van de elementen.

In 1934 is er nog een Duits vrachtschip vastgelopen, de Magdalena. Dit gigantische schip heeft wekenlang vastgelegen maar het is de reddingsdiensten uiteindelijk toch gelukt om het schip weer vlot te trekken na het uitgraven en de inzet van veel mankracht en meerdere sleepboten.

Het meest recente scheepswrak is een Frans zeiljacht genaamd ‘Tchao’ dat op 1 April 2007 aan land is gelopen. Aan boord van de ‘Tchao’ waren vier opvarenden die gelukkig veilig de kant konden bereiken. Helaas kon het schip niet meer gered worden omdat het te veel schade had opgelopen. Zodoende is het achtergebleven op Klein Curacao. De scheepswrakken vormen nu een bezienswaardigheid op het eiland en lenen zich uitstekend als fotogeniek object.

Klein Curaçao is een onbewoond eiland ten zuid-oosten van Curaçao met het witste én langste strand van Curaçao. Het ligt op zo’n 12 km van het meest oostelijke punt van Curaçao, maar vanaf de Vissershaven in Spaanse Water (waar de meeste boten naar Klein Curaçao liggen) is de vaarafstand zo’n 27 km. De oppervlakte is ongeveer 2 km² en als je wilt kun je in een uur of twee het eiland rondlopen. Klein Curaçao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijsje en een perfecte plek voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao.

Klein Curacao | FUN: Breeze Boat Trips Klein Curacao, Casador Klein Curacao, Bounty Adventures Klein Curacao, Miss Ann Boat trips Klein Curacao, PowerBoat Caribbean Klein Curacao, At Sea Klein Curacao, Blue Finn Klein Curacao, Mermaid Klein Curacao

www.kleincuracao.fun -curacao-startpagina.nl - contact ►

© 2023 All right Reserved | Designed & Hosted with WBG : Bookingcarscuracao.com & Caribbean-Start.com