• MAKE YOUR HOUSE A HOME

D'kannen & kruiken / Plantage mendes

Photo gallery ►

Terracotta bloempotten en plantenbakken in gebakken aardewerk

Klassieke bloempotten in aardewerk worden zowel machinaal als manueel gemaakt. De machinaal geproduceerde terracottapotten die je bij D'kannen & kruiken Curacao vindt, zijn  van uitstekende kwaliteit en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen.

Afhankelijk van de gebruikte kleisoorten of kleimengelingen, eventuele toevoegingen van zand of ijzer, de baktijd en baktemperatuur of bijkomende behandelingen gaat de kleur van de terracottapotten verschillen, van mokka-kleurig, over lichtrood, tot eerder donkerbruin of zelfs lichtgrijs.

Manueel vervaardigde terracottapotten vertonen vaak kleine oneffenheden en kleurnuances die net zo typisch zijn voor handwerk. Het zijn vooral de zogenaamde Toscaanse terracottapotten die uw tuin of terras meteen een zuiders tintje geven.

Heel belangrijk bij terracottapotten is het aantal dagen dat ze gebakken worden en de temperatuur waarbij dit gebeurt. Een traditioneel bakproces kan 4 tot 10 dagen in beslag nemen met temperaturen in de ovens die schommelen tussen 1.000 en 1.250 °C. Het bakproces bepaalt mee de hardheid van het aardewerk en de vorstbestendigheid van de terracottapot.

 

 

Heeft u vragen?  Vul dan onderstaand formulier in.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wilt u rechtstreeks contact dan kunt u ons bellen.